На Одещині прикордонники затримали дві групи порушників

НАЗАД
15 травня 2024 15:45

Дві групи чоловіків, які мали намір потай перетнути держрубіж, затримали прикордонники Одеського та Подільського загонів.

В одному випадку оперативники Держприкордонслужби встановили, що правопорушники, мешканці Харківської області, познайомилися безпосередньо під час «турне». Через знайомих вони вийшли на телеграм-канал ділків, які за кошти пропонували послуги з незаконного перетину кордону. Ціна з одного «клієнта» становила від 6 до 7 тисяч доларів з авансовим платежем у 1000 доларів США на криптогаманець. Згідно з домовленістю, зловмисники визначили усім чоловікам час зустрічі та точне місце, звідки вони на таксі вирушали до населеного пункту поблизу кордону. А вже далі, за розробленим маршрутом, мали йти пішки 2 км, аби незаконно перетнути держрубіж.

В іншому випадку чоловіки звернулися за допомогою до адміна телеграм-каналу. Останній обіцяв за 5 тис. доларів США з кожного надавати послуги з онлайн-навігації. Під час затримання, один з клієнтів вирішив раптово змінити маршрут та намагався вдатись до втечі. Однак, йому це не вдалося.

Стосовно всіх затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Щодо прихильника «швидкого» бігу, його притягнуто ще й до відповідальності за ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України». Всі справи скеровано до суду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси