На Одещині прикордонники викрили організаторку незаконного трансферу чоловіків за кордон

НАЗАД
10 серпня 2022 14:06

Для незаконної оборудки жінка налагодила злочинну схему.

29-річну одеситку, яка налагодила злочинну схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян через кордон, викрили за оперативною інформацією офіцерів відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВВВБ «Південь» Держприкордонслужби України та співробітників Управління міграційної поліції Одещини.

Щоб вивезти з України чоловіків призовного віку, жінка видавала їх за опікунів свого прийомного сина. Для цього вона виготовляла фіктивні документи та перевозила «ухилянтів» у супроводі 15-річного підлітка. За свої послуги правопорушниця отримувала 1500 доларів США з кожного громадянина, який планував втекти. У такий спосіб зловмисниця допомогла покинути Україну трьом чоловікам. Під час останньої спроби виїхати за кордон з черговим клієнтом жінку затримали прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно зі співробітниками районного відділу поліції.

Наразі за процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури фігурантці оголосили підозру в організації та незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинених з корисливих мотивів (ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України) та торгівлі людиною, вчиненою щодо неповнолітнього його опікуном (ч.3 ст.149 ККУ). Зловмисниці загрожує позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси