(ВІДЕО) На Одещині правоохоронці виявили «наркотичний сад»

НАЗАД
13 вересня 2023 11:00

В ході реалізації оперативної інформації прикордонники спільно зі співробітниками Нацполіції викрили вирощування та заготівлю нарковмісних рослин.

Організував незаконне вирощування на присадибній ділянці своїх родичів, маскуючи «зілля» під фруктовий сад, 43-річний житель Одещини.

Під час обшуку у домоволодіннях правоохоронці виявили 45 ретельно доглянутих культивованих кущів конопель заввишки від 1 до 2 метрів. А в підвальному приміщенні горе-фермер приховував понад 10 кг сухої подрібненої «трави».

Крім того, правоохоронці виявили перероблений на травматичну зброю револьвер «МЕ 38 Compact» з набоями калібру 9 мм. Чоловік запевняв, що таку кількість «зілля» він вирощував нібито для власного вживання.

Зараз триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та ч. 2 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів…» Кримінального кодексу України

Також правоохоронці встановлюють можливі канали збуту канабісу  фігурантом справи, а також коло осіб, причетних до незаконного культивування наркорослин, ймовірних замовників та клієнтів.

За результатами проведених слідчих дій та експертиз можлива додаткова кваліфікація за ст. 307 ККУ «Збут наркотичних засобів».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси