На Одещині матері полеглого прикордонника вручили державну нагороду – орден «За мужність»

НАЗАД
14 квiтня 2024 09:00

Анатолій Іожиця народився 19 серпня 2002 року в селі Макарівка Херсонської області.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі, Указом Президента України молодший сержант Державної прикордонної служби Анатолій Іванович Іожиця посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагороду матері загиблого прикордонника вручило керівництво Південного регіонального управління.

Анатолій Іожиця народився 19 серпня 2002 року в селі Макарівка Херсонської області. У 2021 році хлопець вирішив пов’язати своє життя з охороною і захистом кордону та вступив до лав Державної прикордонної служби України. Службу проходив в Херсонському прикордонному загоні.

24 лютого 2022 року Анатолій разом із побратимами одними з перших впритул зустріли ворога під час наступу окупаційних військ росії біля селища Чаплинка, що на Херсонщині. О 04:50 прикордонники героїчно прийняли перший бій з противником безпосередньо на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Автономоної Республіки Крим. Військовослужбовець, не зважаючи на ризик для життя, самовіддано боронив свій рідний край. На превеликий жаль, те зіткнення з ворогом стало для Анатолія останнім, їх позиції потрапили під щільний обстріл систем залпового вогню та мінометів.

Подвиг Героя назавжди вписаний в історичний літопис України. Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси