На Одещині до місця вічного спочинку провели прикордонника Сергія Співака

НАЗАД
26 листопада 2023 09:00

Живим коридором, на колінах, прикордонники Білгород-Дністровського загону та жителі села Вигон провели до місця вічного спочинку полеглого в бою старшого майстер-сержанта Сергія Співака

Віддати шану Герою прийшли рідні, близькі та побратими.

Кривава війна обірвала його життя 24 лютого 2022 року, під час виконання бойового завдання в н.п. Чмирівка Старобільського району Луганської області.

Старший майстер-сержант Співак Сергій Васильович народився 19 травня 1979 року народження. Після завершення професійно-технічного училища №10 в м.Білгород-Дністровський працював зварювальником. У вільний від роботи час полюбляв займатися рибальством.

У 1998 році вступив до лав ЗСУ. В подальшому, вісім місяців, входив до складу Українського миротворчого контингенту у складі національної коаліції в Іраку на посаді кулеметника.

Отримавши бойовий досвід, наш побратим став на захист кордонів України. Коли ворожа навала посягнула на територіальну цілісність рідної землі, не зміг стояти осторонь, тому продовжив свою службу в бойовому підрозділі Луганського прикордонного загону.

З початком повномасштабного вторгнення прикордонники першими прийняли бій та щосили стримували переважаючі сили противника.

«У перші години обстрілів Сергій рятував бійців на військовому автомобілі, намагався вивезти їх з ворожого оточення. Нам здавалося, що ми врятували усіх. Сергію хтось зателефонував, не вагаючись, він кинувся на допомогу, бо там, в оточенні інтервентів, залишились його побратими. Залишити їх без порятунку він не міг, навіть ціною власного життя…», – зі спогадів бойового побратима Валентина.

Брати по зброї Сергія Співака пам’ятають його завжди усміхненим, привітним, добрим та щирим чоловіком, готовим завжди прийти на допомогу. Він понад усе любив сім’ю та Батьківщину і життя віддав за їх мирне майбутнє.

Більшу частину свого життя охоронець кордону присвятив захисту державних рубежів і мріяв, щоб Україна була вільною та незалежною, а державний прапор, як символ нескореності, майорів у кожному куточку нашої держави.

У Сергія залишились дружина, дві доньки та син, які більше ніколи не відчують тепла таткових обіймів.

Указом президента Сергія Співака посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

Вічна пам’ять Герою! Його боротьба, його шлях назавжди буде викарбуваним у книзі історії, а пам’ять про нього житиме в серцях рідних, друзів, побратимів та всього колективу Держприкордонслужби!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси