На морській ділянці кордону прикордонники посилюють заходи контролю

НАЗАД
12 серпня 2015 14:37

Держприкордонслужба продовжує вживати активні заходи щодо протидії злочинній діяльності та відстежувати судна, які могли заходити до портів на тимчасово окупованій території чи займатися протиправною діяль

Держприкордонслужба продовжує вживати активні заходи щодо протидії злочинній діяльності та відстежувати судна, які могли заходити до портів на тимчасово окупованій території чи займатися протиправною діяльністю як у територіальному морі, так і у виключній (морській) економічній зоні України.

Щодня до портів Одеси, Южного та Іллічівська прямують судна з різноманітними вантажами. І кожне з них, під час руху до вказаних морських портів, проходить ретельне вивчення групою спеціально підготовлених фахівців, які займаються аналізом та оцінкою ризиків. Так, офіцери штабу Одеського прикордонного загону проводять детальний аналіз маршруту руху судна, портів заходів, складу судокоманди та характеру вантажу. У випадку, коли є підозра, приймається рішення про направлення оглядової групи на борт судна, під час заходу в порт чи безпосередньо у територіальних водах України.

Спеціально навчені військовослужбовці Одеського прикордонного загону та Одеського загону морської охорони, які входять до складу оглядової групи, в своєму арсеналі мають спеціальні технічні засоби, службових собак та досвід. Вони проводять детальний огляд морського судна, включаючи житлові, побутові та технічні приміщення, а також огляд підводної частини суден для виключення провезення засобів диверсій та терору.

У 2015 році за результатами оглядових робіт прикордонники виявили в приміщеннях морських суден близько 300 ампул та 250 таблеток нарковмісних лікарських засобів, 275 літрів судової хімії іноземного виробництва та 19 одиниць військових засобів індивідуального захисту. Також на судах типу Ро-Ро в конструктивних особливостях транспортних засобів, які прибули на даних суднах, виявлялися нелегальні мігранти, які намагалися незаконно потрапити в Україну, коштовні автомобілі, сума оцінки яких склала близько 7 мільйонів гривень, а також сигарети на приблизну суму оцінки 40 млн. гривень.

Крім того за сім місяців 2015 року спільними групами у складі  військовослужбовців Одеського прикордонного загону та загону Морської охорони оглянуто більше 2,5 тисяч суден, з яких близько 600 – з категорії ризику. Завдяки якісно проведеній оперативній та аналітичній роботі, було виявлено низку суден закордонного прямування – учасників контрабандних схем переміщення товарів через державний кордон. Державна прикордонна служба України і надалі буде посилювати заходи контролю з метою припинення злочинної діяльності на морських рубежах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси