На Луганщині створюються загони прикордонної самооборони

НАЗАД
11 травня 2014 09:48

Спілкою ветеранів Прикордонних військ та небайдужих мешканців Луганщини висловлено ініціативу про створення загонів прикордонної самооборони

У зв’язку із останніми подіями, які мали місце на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону, а саме: блокування роботи підрозділів охорони державного кордону та пунктів пропуску, захоплення прикордонних нарядів, напад на персонал пункту пропуску «Ізварине», спілкою ветеранів Прикордонних військ та небайдужих мешканців Луганщини висловлено ініціативу про створення загонів прикордонної самооборони. Головним завданням таких підрозділів стане підтримання стабільності в прикордонні, допомога прикордонникам під час виконання ними завдань з охорони кордону та підтримка у разі збройного нападу на пункти пропуску. Адже усі розуміють, що спроби перешкоджати діяльності прикордонників матимуть негативні наслідки, у першу чергу, для мешканців прикордоння. В такому разі буде обмежуватися рух через пункти пропуску, аж до повного їх закриття, і найголовніше – знижуватиметься рівень безпеки учасників міжнародного руху. Так, на даний час в пункті пропуску «Ізварине» оформлення громадян здійснюється лише в пішому порядку і повноцінне відновлення руху можливе лише після повного усунення наслідків учорашнього нападу. Державна прикордонна служба у жодному разі не може допустити таких ускладнень, а тому докладатиме максимум зусиль задля забезпечення збереження майна держави, недоторканності кордону та безпеки учасників руху і громадська ініціатива з цього приводу є вчасною та доречною.

На даний час робота активістів зосереджена на створені блок-постів перед пунктами пропуску для надійного захисту кордону в межах Луганської області. Такі громадські об’єднання планується вже найближчим часом створити в Красній Талівці, Міловому, Біловодську та  Краснодоні. Сподіваємось, що і в інших прикордонних областях підхоплять ініціативу луганчан.

Нагадуємо, що державні кордони не створенні задля розділу політичних опонентів. Це, у першу чергу, ознака цілісності держави та єдності її громадян. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси