На Луганщині прикордонники вживають вичерпних заходів з посилення кордону

НАЗАД
20 травня 2014 15:00

Це пов’язано зі збільшенням спроб з боку радикально налаштованих угруповань та окремих осіб дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних регіонах України  

На виконання розпорядження в.о. Президента України Олександра Турчинова Головою Державної прикордонної служби України прийнято рішення про додаткові заходи з посилення кордону північної ділянки Луганської області силами та засобами прикордонного відомства.
Це пов’язано зі збільшенням спроб з боку радикально налаштованих угруповань та окремих осіб дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних регіонах України, у тому числі шляхом спроб незаконного переміщення через кордон диверсійно-розвідувальних груп, зброї, боєприпасів та засобів терору. Так, продовжуються спроби створення перешкод діяльності прикордонних нарядів, підрозділів та частин Держприкордонслужби, функціонуванню пунктів пропуску та порушення режиму кордону, в тому числі шляхом нападу на прикордонні наряди, підрозділи, пункти пропуску, з метою заволодіння зброєю та створення умов для безперешкодного порушення державного кордону.
Враховуючи існуючі загрози, внесені зміни до системи охорони кордону в межах Луганської області, нарощено її щільність та посилено прикордонний контроль на ділянках усіх відділів прикордонної служби. Ці заходи здійснюються за рахунок резервів Голови Державної прикордонної служби України, сил і засобів Східного регіонального управління. З-поміж іншого на ділянці відповідальності Луганського загону з кінця минулого тижня розпочали функціонувати блокпости для прикриття відділів прикордонної служби та пунктів пропуску. Загалом облаштовано більше 10 блокпостів, на яких несуть службу понад 300 військовослужбовців. За період функціонування даних блокпостів було виявлено та не пропущено п’ять радикально налаштованих осіб, які направлялись для дестабілізації ситуації в населених пунктах.
Крім того, відкореговано систему взаємодії з підрозділами Збройних сил, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та Служби безпеки України, що беруть участь у антитерористичній операції.
Незважаючи на складну суспільно-політичну обстановку, що склалася в країні, прикордонники Луганського загону сумлінно виконують завдання з охорони державного кордону України та залишаються вірними українському народові.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси