На Львівщині прикордонники виявили мотопароплан, який використовувався зловмисниками для переміщення сигарет

НАЗАД
26 серпня 2015 11:42

Протягом останніх тижнів прикордонники зафіксували суттєве збільшення кількості спроб використання контрабандистами малих літальних апаратів для переправлення сигарет через кордон. Відразу було створено кі

Державна прикордонна служба України продовжує активні заходи щодо протидії контрабандній діяльності. У взаємодії з іншими правоохоронними органами прикордонному відомству вже вдалося викрити кілька каналів переправлення сигарет до країн ЄС на мільйони гривень і ця робота продовжується.

Зокрема протягом останніх тижнів прикордонники зафіксували суттєве збільшення кількості спроб використання контрабандистами малих літальних апаратів для переправлення цигарок через кордон. Відразу було створено кілька мобільних груп, основним завданням яких було виявлення та затримання МЛА. Ця робота вже дає результат.

Так, учора на Львівщині прикордонний наряд відділу «Краковець» Мостського загону почув близько 3-ї години ночі шум двигуна МЛА. Оперативним силам та засобам  Держприкордонслужби були визначені термінові додаткові завдання по перевірці даного напрямку, здійснено обмін інформацією з підрозділами повітряних сил ЗСУ та  співробітниками МВС.  Близько 4-ї години від прикордонників Республіки Польщі надійшла інформація про виявлення ними шуму двигуна МЛА, який прямує у бік України.

Вже за кілька хвилин прикордонники Мостиського загону виявили політ мотопароплану в районі населеного пункту Чернелява. Рух малого літального апарату було відслідковано та  незабаром в районі населеного пункту Вижомля Яворівського району місцеві мешканці повідомили про місце посадки порушників. Групи реагування  відділів «Краковець» Мостиського загону та   «Грушів» Львівського загону затримали 2 громадян України на автомобілях "Рено" та«БМВ Х5»  з причепом, в якому знаходився мотопароплан.

Про затримання було повідомлено співробітників СБУ та МВС, ведуться фільтраційно-перевірочні заходи, в тому числі по товару, який, можливо, переміщували порушники.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси