На Львівщині завадили незаконному вивезенню дитини за кордон

НАЗАД
21 травня 2018 09:17

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл.

Учора прикордонники  Мостиського загону запобігли вивезенню з України неповнолітньої  дитини.

На залізничній станції «Мостиська» співробітники прикордонного відомства під час здійснення заходів контролю виявили у нашої співвітчизниці підроблене доручення на вивіз дитини 2014 року народження. Батько хлопчика на момент видачі цього доручення знаходився за кордоном.

Повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого  ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» направлено до Нацполіції. Жінка разом з дитиною залишилися в Україні.

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документа слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси