На Львівщині за три місяці прикордонники виявили 230 підроблених документів та відмовились від хабарів на суму більше мільйона гривень

НАЗАД
27 травня 2022 13:17

Щодня у пунктах пропуску на Львівщині прикордонники виявляють підроблені документи. Більшість з них надають на перевірку чоловіки, яким на період воєнного стану обмежено виїзд за межі України.

Так, з початку повномасштабного вторгнення росії охоронці держрубежу затримали більш ніж 230 порушників, які намагалися виїхати з України за підробленими документами.

Найчастіше інспектори прикордонного контролю виявляли ознаки підробки в таких документах як: довідка про непридатність до військової служби, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, пенсійне посвідчення, довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією, свідоцтво про народження дитини тощо. Усіх пред’явників «липових» документів через кордон не пропущено та передано правоохоронцям.

Варто відзначити про випадки, коли викриття ухилянтів не зупиняло і вони намагалися «домовитися» з прикордонним нарядом та вирішити питання підкупом. Суми хабарів сягали від 50 до 5 000 доларів США. Загалом, за три місяці зафіксовано 43 спроби підкупу охоронців кордону на суму 1 128 000  гривень. А з початку року задокументовано 106 відмов від «грошових подарунків».

Щодо хабародавців, прикордонники направили повідомлення в Нацполіцію про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси