На Львівщині відбулася зустріч прикордонників української та польської сторін

НАЗАД
30 березня 2024 09:51

Днями у рамках двостороннього співробітництва на Львівщині пройшла зустріч начальника Львівського прикордонного загону Олега Трофіменка та керівника Надбужанського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща Яцека Щонхора.

У рамках візиту польських колег представники прикордонних служб обговорили результати роботи у 2023 році, охорону спільної ділянки кордону та виклики, які були зумовлені збільшенням пасажиропотоку в пунктах пропуску через широкомасштабне вторгнення рф на територію України. Також, обговорили низку питань щодо спільної охорони кордону у 2024 році та всебічну взаємодію під час виконання завдань.

Керівники делегацій відзначили, що ситуація на спільному кордоні залишається контрольованою і сторони вживають відповідних заходів щодо протидії сучасним загрозам. Зокрема представники українського та польського прикордонних відомств відмітили високу результативність протидії злочинній діяльності на спільній межі та констатували, що виконання службових завдань, попри війну в Україні, характеризується високим професіоналізмом обох прикордонних служб.

«Сьогодні Україна захищає не лише себе, а й увесь цивілізований світ, свободи та загальнолюдські демократичні цінності. Дякую Надбужанському відділу Прикордонної Варти Республіки Польща за співпрацю, розуміння, підтримку та допомогу. Наші кордони, наше партнерство – України та Польщі – це захист національної безпеки двох країн. Впевнений, що ми й надалі вживатимемо ефективних спільних заходів у пунктах пропуску, на ділянці зеленого кордону, забезпечуватимемо швидкий обмін інформацією і спільно реагуватимемо на збільшення кількості транспортних засобів», - зазначив Олег Трофіменко.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси