На Львівщині родинам загиблих захисників вручили державні нагороди

НАЗАД
09 грудня 2023 15:59

Полеглі Герої-прикордонники загинули під час захисту Батьківщини у найгарячіших точках російсько-української війни.

Воїни до останнього подиху залишались вірними військовій присязі та виконали свій обов’язок перед українським народом до кінця.

Відповідно до Указу Президента України, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України старшого сержанта Максима Лазоришина нагороджено медаллю «Захисник Вітчизни» (посмертно), старшого сержанта Назара Свища, молодшого сержанта Назара Стібака та старшого солдата Ігоря Татунчака нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороди сім’ям загиблих прикордонників вручив заступник начальника 7 прикордонного Карпатського загону полковник Петро Жовнич.

Лазоришин Максим Вікторович приєднався до лав прикордонників у 2019 році. У жовтні минулого року його підрозділ вибув для виконання бойового завдання на Донеччину. На напрямку Соледара бійці стримували наступ ворога та давали гідну відсіч загарбникам. 15 січня цього року життя прикордонника обірвалось. У Героя залишились мати, сестри та брат. Нагороду отримала мати Валентина Василівна.

Свищ Назар Олександрович обіймав посаду інспектора прикордонної служби кулеметника. Разом із побратимами виконував бойове завдання на Донеччині. Наприкінці січня цього року, під час стрілецького бою в районі населеного пункту Благодатне, Захисник загинув. У прикордонника залишилися батьки. Нагороду отримали мати Галина Михайлівна та батько Олександр Осипович.

Стібак Назар Васильович у лютому 2022 року став на захист України. У складі прикордонного підрозділу вибув на Донеччину для виконання бойового завдання. В останньому бою, 01 травня 2023 року в районі населеного пункту Бахмут, Воїн отримав несумісні з життям поранення. У прикордонника залишилися батьки, дружина та син. Нагороду отримали дружина Уляна Василівна та син Дам’ян.

Татунчак Ігор Михайлович проходив службу на посаді інспектора прикордонної служби 7 прикордонного загону. У складі підрозділу боєць боронив Україну на сході. З останнього бою, 27 квітня 2023 року, Герой повернувся «на щиті». У Захисника залишилися батьки та брат. Нагороду отримали мати Марія Богданівна та брат Роман.

Невгамовний біль та важка втрата… Вічна пам’ять вірним синам України!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси