На Львівщині прикордонники викрили українця, який організував незаконне переправлення чоловіків через кордон

НАЗАД
12 липня 2023 13:00

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно з правоохоронцями викрили жителя Херсонщини, який організував незаконне переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків в обхід пунктів пропуску.

Як встановили правоохоронці, 33-річний чоловік за грошову винагороду погодився організувати трансфер для двох чоловіків призовного віку, які мали намір ухилитись від мобілізації. Свої послуги «бізнесмен» оцінив у 3 000 доларів США.

Для реалізації свого задуму провідник заздалегідь спланував маршрут, однак досягнути місця призначення мандрівникам так і не вдалось. У ході проведення спільних перевірочних заходів переправника з «клієнтами» затримано.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі  співробітниками Управління міграційної поліції у Львівській області, слідчими Червоноградського відділу поліції ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Сокальської місцевої прокуратури.

Досудове розслідування триває.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси