На Львівщині прикордонники викрили керівника підприємства, який організував схему з незаконного переправлення чоловіків

НАЗАД
22 вересня 2023 14:59

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно із правоохоронцями викрили зловмисника, який організував канал з незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних під виглядом водіїв, котрі здійснюють перевезення пасажирів.

Як встановили правоохоронці, керівник підприємства, яке займається міжнародними перевезеннями, організував послуги з незаконного трансферу для чоловіків призовного віку. «Бізнесмен» підшукували клієнтів, які мали намір незаконно виїхати за кордон в особистих цілях. Для цього зловмисник укладав з псевдоводіями фіктивні договори про працевлаштування, надалі відомості про псевдоводіїв вносились до системи «Шлях». Вартість такої «послуги» вартувала 6 500 доларів США з однієї особи.

Правоохоронці затримали організатора незаконної схеми, 54-річного мешканця міста Червоноград в одному із пунктів пропуску на українсько-польському кордоні під час спроби переправлення свого «клієнта». Слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 та ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського прикордонного загону спільно із співробітниками Управління міграційної поліції у Львівській області, слідчими відділення поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури.

Досудове розслідування триває. Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси