На Луганщині підозрюваний у крадіжці намагався «підкупити» прикордонників, аби втекти з України

НАЗАД
29 вересня 2016 11:09

Прикордонники Луганського загону під час несення служби затримали поблизу державного кордону громадянина України, який прямував в напрямку російського населеного пункту Калмиківка. Не довго думаючи чоловік спробував «домовитись» та запропонував прикордонн

Прикордонники Луганського загону під час несення служби затримали поблизу державного кордону громадянина України, який прямував в напрямку російського населеного пункту Калмиківка. Не довго думаючи чоловік спробував «домовитись» та запропонував прикордонному наряду грошову винагороду в розмірі однієї тисячі гривень, аби ті його безперешкодно пропустили в Росію.

Охоронці кордону за даним фактом проінформували представників Національної поліції та відносно затриманого склали адміністративні документи. Згодом під час проведення перевірочних заходів з’ясувалось, що  стосовно даного громадянина представниками поліції здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ч.3 ст. 185 КК України «Крадіжка».

Варто зазначити, що з кожним днем фіксується все більше фактів відмови прикордонниками від неправомірної вигоди, що свідчить про системність у викоріненні такого ганебного явища як хабарництво. Лише за минулу добу зафіксовано  4 випадки пропонування неправомірної вигоди прикордонниками за безперешкодний пропуск.

Загалом з початку 2016 року виявлено більше 630 спроб «підкупу» прикордонників неправомірною вигодою та 8 спроб втягування персоналу у протиправну діяльність, що майже у 2,5 рази більше у порівнянні з минулим роком (протягом 2015 року обліковано 275  відмов від неправомірної вигоди). На всі ці пропозиції громадяни отримали категоричні відмови, а інформацію було передано представникам правоохоронних органів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси