На кордоні збільшилися випадки не пропуску громадян України через неналежне ставлення до оформлення своїх документів

НАЗАД
21 сiчня 2013 14:17

У період туристичних сезонів Державна прикордонна служба України постійно інформує громадян про правила виїзду дітей за кордон та необхідність правильно о

У період туристичних сезонів Державна прикордонна служба України постійно інформує громадян про правила виїзду дітей за кордон та необхідність правильно оформляти документи, готуючись до поїздки. Це обумовлено тим, що багато батьків не відповідально ставляться до подорожей зі своїми малолітніми дітьми. Проте останнім часом дорослі почали недостатньо перейматися й своїми власними документами, необхідними для перетинання державного кордону.

Лише з початку року понад 300 наших співвітчизників не змогли перетнути державний кордон та виїхати з України. Переважна більшість відмов у пропуску відбулася через недійсні документи, їх відсутність, закінчення терміну дії паспорта та технічну несправність документа. Варто також зазначити, що у 2012 році співробітники Державної прикордонної служби України не пропустили майже 9 тисяч українців, з яких понад 6,3 тисяч осіб намагались виїхати з України по недійсному документу. Так, через відсутність відповідного вікового фото у внутрішніх паспортах прикордонники найчастіше змушені відмовляти у пропуску громадянам України, які прямують до Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Державна прикордонна служба України нагадує громадянам України, які планують перетинати державний кордон, про необхідність відповідальніше ставитися до оформлення документів. Право для перетину державного кордону громадянами України надають наступні документи:

паспорт громадянина України для виїзду за кордон; 

дипломатичний паспорт;

службовий паспорт; 

посвідчення члена екіпажу; 

посвідчення особи моряка; 

проїзний документ дитини, а також інші документи на право перетинання кордону, передбачені діючим законодавством та міжнародними договорами України. 

Довідкову інформацію щодо порядку перетину державного кордону громадянами України, іноземцями та пасажирами з дітьми  можна отримати на офіційному сайті Державної прикордонної служби України або за телефоном Служби Довіри, що працює цілодобово (044) 527-63-63.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси