На кордоні за допомогою георадарів виявлено 20 підземних комунікацій, які використовувалися у протиправній діяльності

НАЗАД
23 листопада 2015 17:03

Державна прикордонна служба України у взаємодії з іншими органами влади продовжує здійснювати комплекс заходів з метою протидії злочинним проявам на держа

Державна прикордонна служба України у взаємодії з іншими органами влади продовжує здійснювати комплекс заходів з метою протидії усім злочинним проявам на державному кордоні.

З метою виявлення в ґрунті на великій глибині прокладених комунікацій, прикордонники взяли на «озброєння» портативні багатоцільові скануючи георадари «EаsyradPro», за допомогою яких здійснили моніторинг всіх ділянок кордону.

Нещодавно на базі відділу прикордонної служби «Веселе», що на Харківщині, відбулися збори операторів портативних багатоцільових скануючих георадарів «EаsyradPro»прикордонних загонів. Збори проводив генеральний директор ТОВ «Спецавтоматика» Іванько Юрій Володимирович. Кандидат технічних наук провів з персоналом триденний курс, що включав в себе теоретичну й практичну частину, адже георадарний комплекс відноситься до категорії складних багатофункціональних технічних пристроїв, що вимагають попередньої підготовки користувача. Під час практичної роботи оператори вивчали правила використання приладу та діапазон його технічного застосування.

Позитивний досвід використання даного приладу в охороні державного кордону впевнено довів факт високої ефективності та подальшої перспективності георадара в боротьбі з контрабандною діяльністю на кордоні.

Так, лише протягом останнього тижня військовослужбовці Держприкордонслужби у взаємодії зі співробітниками СБУ виявили та демонтували 4 трубопроводи на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону.

Загалом протягом 2015 року на ділянках українсько-російського та українсько-молдовського кордону за допомогою георадарів, які використовують прикордонники, виявлено та в подальшому демонтовано понад 20 трубопроводів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси