На кордоні з Угорщиною чоловікові не дозволили незаконно вивезти за кордон дитину

НАЗАД
04 жовтня 2018 10:16

Учора ввечері в пункті пропуску «Тиса» прикордонники Чопського загону виявили громадянина України, який прямував до Італії із своїм 3-річним синим.

На паспортний контроль чоловік пред’явив доручення від матері видане Генеральним консульством України в Мілані. Втім, під час детального аналізу документа, прикордонники виявили ознаки підроблення цієї згоди.

Українця разом із неповнолітнім хлопчиком та повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» передано до Нацполіції.

Нагадаємо, що 28 серпня 2018 року,  набрав чинності Закон України № 2475-VIII «Про внесення змін до деяких актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання» та постанова № 619 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Такі внесення змін до законодавства у цій сфері зроблені, перш за все, для захисту прав дітей, а також аби врахувати інтереси обох батьків.

З деталями можна ознайомитися на нашому сайті: https://dpsu.gov.ua/ua/news/V-Ukraini-udoskonaleno-poryadok-vivezennya-ditey-za-kordon/

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси