На кордоні з Румунією прикордонники «підлікували» шістьох ухилянтів

НАЗАД
14 вересня 2022 14:43

Впродовж двох днів на українсько-румунському кордоні військовослужбовці Держприкордонслужби виявили 6-х військовозобов’язаних осіб з «липовими» документами.

Їх зупинили в пункті пропуску «Порубне» прикордонники Чернівецького загону. Зокрема, під час проходження паспортного контролю 41-річний та 30-річний мешканці Донецької області надали прикордонному наряду посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарської комісії, які свідчили про непридатність до військової служби та виключення з військового обліку. Під час проведення поглибленого дослідження документів прикордонники виявили низку ознак, що підтверджували підробку наданих довідок.

За аналогічних обставин, у цьому ж пункті пропуску, не пропустили чотирьох громадян України - мешканців Київської, Чернівецької та Харківської областей. Для підтвердження законності виїзду за кордон чоловіки надали «липові» документи про навчання у закордонних навчальних закладах та недійсні довідки медико-соціальної експертизи про різні «болячки».  

Стосовно усіх затриманих прикордонники направили повідомлення представникам Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» та ст. 336 ККУ «Ухиляння від призову за мобілізацією».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси