На кордоні з Росією в українця та молдаванина виявили наркотичні засоби

НАЗАД
13 лютого 2014 09:13

В пунктах пропуску на кордоні з Росією співробітники Державної прикордонної служби України та працівники митниці виявили наркотичні речовини. Допомогли їм в цьому прикордонні службові собаки.

Учора в пунктах пропуску на кордоні з Росією співробітники Державної прикордонної служби України та працівники митниці виявили наркотичні речовини. Допомогли їм в цьому прикордонні службові собаки.

Так, в пункт пропуску «Бачівськ», що на Сумщині, прибув легковий автомобіль «Hyundai» під керуванням нашого співвітчизника. Транспортний засіб в’їжджав в Україну. Крім водія в іномарці їхав громадянин Молдови. Під час проходження оформлення на автомобіль спрацював службовий собака Арчі. Працівники пункту пропуску уважно оглянули авто та виявили у ніші передніх пасажирських дверцят пачку з-під сигарет, в якій знаходився спресований шматок речовини чорного кольору. У ході з’ясування обставин громадянин Молдови пояснив, що пачка з-під сигарет належить йому, а виявлена в ній речовина – це гашиш. Наразі речовину передали на експертизу.

Іншого чоловіка з наркотичною речовиною затримали на Луганщині. Інформацію про спробу перевезти через кордон зілля прикордонники отримали завчасно. Віз травичку наш співвітчизник. Він прямував рейсовим автобусом «Луганськ-Москва» через пункт пропуску «Красна Талівка». На нього також спрацювала службова собака. Під час огляду в кишені куртки українця та в шкарпетках було знайдено 22 пакунки з рослинною речовиною загальною вагою близько 610 грам. Про даний факт повідомлено співробітників СБУ.

Нагадаємо, що останні кілька днів прикордонники та митники тричі виявляли наркотичні засоби на кордоні з Росією. В пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині в задньому бампері автомобіля «Фольцваген» були знайдені 25 поліетиленових брикетів з рослинною речовиною вагою 8,8 кілограмів. Ще 1 кілограм зілля було знайдено в пунктах пропуску «Іловайськ» та «Гоптівка». 200 грамів травички наш співвітчизник приховав під одягом, а інший українець 800 грамів рослинної речовини приховав у пакеті з під соку.

Загалом у 2013 році кількість вилучених на кордоні наркотиків сягнула майже 140 кілограмів. Більшість з них становили героїн (40%), марихуана (28%), коноплі (19%), кокаїн та наркотичні лікарські засоби (по 3%). Майже 50 кілограмів наркотичних засобів від загальної кількості затримали саме на кордоні з Росією.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси