На кордоні з РФ та Польщею прикордонники виявили предмети старовини

НАЗАД
16 липня 2016 11:17

Співробітники Держприкордонслужби, що несуть службу у пунктах пропуску на кордоні з Росією та Польщею, виявили у двох випадках предмети старовини, які можливо мають історичну та культурну цінність.

Співробітники Держприкордонслужби, що несуть службу у пунктах пропуску на кордоні з Росією та  Польщею, виявили у двох випадках предмети старовини, які можливо мають історичну та культурну цінність.

Так, учора в пункті пропуску «Рижівка» прикордонники відділу «Білопілля» Сумського загону спільно з працівниками митниці попередили спробу незаконного переміщення через кордон колекції старовинних монет. Під час спільного огляду особистих речей громадянина Росії, який залишав Україну в пішому порядку, правоохоронці в боковому кармані сумки виявили 7 старовинних монет середини XIX – початку XX століття. Наразі виявлені монети,  які можливо становлять історичну та культурну цінність, вилучені працівниками митниці встановленим порядком.

Також сьогодні у пункті пропуску «Краківець» прикордонники Мостиського загону спільно із представниками СБУ виявили предмети старовини у двох громадян Польщі та України. Вони прямували на виїзд до сусідньої держави, як пасажири рейсового автобуса сполученням «Кам’янець-Подільський – Щечен». У ході реалізації оперативної інформації, яка надійшла від співробітників СБУ, у пасажирів виявили старовинні ікони, хрестики та монети, які ймовірно становлять історичну та культурну цінність. Знахідку встановленим порядком вилучено та передано компетентним органам.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси