На кордоні з Польщею прикордонники виявили підроблені доручення на вивіз дітей за кордон

НАЗАД
04 серпня 2016 10:29

Минулої доби на Львівщині прикордонники Мостиського загону завадили двом спробам незаконного вивезення дітей за кордон.

Минулої доби на Львівщині прикордонники Мостиського загону завадили двом спробам незаконного вивезення дітей за кордон.

Так, учора  у пункті пропуску «Краковець» зупинили громадянку України, яка з підробленим дорученням намагалася вивезти своїх неповнолітніх дітей за кордон. Мати, прямуючи до Польщі з дітьми, надала на паспортний контроль нотаріальну згоду батька на вивіз дітей. Проте прикордонниками було встановлено, що зазначений громадянин перебуває за кордоном і фізично не мав змоги підписати цей документ. Громадянку разом з дітьми через кордон не пропущено та передано співробітникам Національної поліції.

А у пункті пропуску «Шегені» прикордонники цього ж загону виявили  підроблене доручення у батька, який їхав за кордон з донькою. Мати дитини, так само на момент видачі документа, знаходилася за межами України. Аби залагодити питання, чоловік запропонував прикордонникам грошову винагороду у розмірі 50 євро за безперешкодний пропуск його з дитиною через кордон. На свою пропозицію він отримав категоричну відмову.

Наразі на громадянина складено матеріали не тільки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів», а й  за ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Шановні громадяни, Державна прикордонна служба звертається до Вас відповідальніше ставитися до підготовки документів під час планування виїзду за кордон з неповнолітніми дітьми. З переліком необхідних документів, які потрібно оформляти під час виїзду за кордон неповнолітніх дітей, ви можете ознайомитися на сторінці веб-сайта Держприкордонслужби, а саме «Перетин кордону» (http://dpsu.gov.ua/ua/activity/peretyn-kordonu/).

Держприкордонслужба також звертає увагу громадян, що у разі вашого перебування за кордоном та необхідності оформити доручення на поїздку дитини, ви можете звернутися до дипломатичних установ України за кордоном.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси