На кордоні з Молдовою прикордонники продемонстрували як виявляють радіоактивні матеріали

НАЗАД
01 жовтня 2020 11:40

В пункті пропуску «Мамалига», що на кордоні з Молдовою в Чернівецькій області, відбувся міжнародний захід з демонстрацією технічних спроможностей прикордонного відомства щодо протидії незаконному переміщенню радіоактивних матеріалів через державний кордон

Захід був проведений учора, 30 вересня, за ініціативою Місії EUBAM, у рамках міжнародного співробітництва з Європейським Союзом.

Участь у ньому прийняли представники Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), прикордонники, митники та співробітники Державної інспекції ядерного регулювання України.

Охоронці кордону продемонстрували присутнім технічні засоби, які використовують для протидії незаконному переміщенню радіоактивних матеріалів через кордон, а також порядок дій при виявленні таких матеріалів.

Зазначимо, що наявне сучасне обладнання радіаційного контролю надає можливість прикордонникам ефективно та безпечно виконувати завдання з протидії незаконному переміщенню небезпечних ядерних та радіоактивних матеріалів через державний кордон України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси