На кордоні України з Польщею відкрито новий міжнародний пункт пропуску

НАЗАД
26 червня 2014 15:11

Сьогодні на кордоні України та Польщі запрацював новий міжнародний пункт пропуску «Угринів-Долгобичув». Даний пункт пропуску визначений Угодою між Урядом України та Урядом Республіки По

Сьогодні на кордоні України та Польщі запрацював новий міжнародний пункт пропуску «Угринів-Долгобичув». Даний пункт пропуску визначений Угодою між Урядом України та Урядом Республіки Польща в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

Пункт пропуску розташований на українсько-польській ділянці державного кордону на території Польщі поблизу населеного пункту Угринів Сокальського району Львівської області. Під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році він функціонував протягом 6 тижнів.

Проектна пропускна спроможність даного об’єкту становить до 4 тисяч транспортних засобів та 12 тисяч осіб на добу. Особливість пункту пропуску полягає в тому, що українські та польські контролюючі органи здійснюватимуть у ньому спільний контроль. Для здійснення оформлення українським прикордонникам та митникам виділено робочі місця площею близько 560 м2.

Наразі у відкритому пункті пропуску облаштовано та готові до використання 14 смуг руху (проект розрахований на 18 смуг), з яких по 7 смуг на в’їзд та виїзд із України. Загалом для легкових автомобілів діятимуть по 4 смуги в кожному напрямку, для автобусів по 1 смузі, а для автівок до 3,5 тонн по 2. У стані будівництва перебувають по 2 смуги в кожному напрямку для вантажних автомобілів (TIR).

Також до пункту пропуску підведені необхідні інженерні мережі, зокрема водопровід, каналізація, очисні споруди, лінії електромереж та комунікації. Сьогодні це найсучасніший автомобільний пункт пропуску на кордоні України та країн ЄС.

Перевагами спільного контролю у пункті пропуску стане відсутність необхідності будувати пункт пропуску на території України, скорочення часу та створення комфортних умов під час перетину державного кордону, підвищення рівня взаємодії з контрольними службами суміжної держави, можливість оперативного обміну досвідом та розвиток міжнародного прикордонного співробітництва.

Вже о 14.00 годині у пункті пропуску розпочалися пропускні операції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси