На кордоні ліквідовано канал незаконного переправлення осіб призовного віку

НАЗАД
21 грудня 2022 13:18

Незаконне переправлення осіб через кордон здійснювалося за сімейним підрядом

Днями спільна міжвідомча група у складі оперативників Держприкордонслужби та співробітників Управління СБУ у Рівненській області за силової підтримки спецпідрозділу «Альфа» задокументувала факт організації незаконного переправлення осіб через кордон на Одещині. Організатор, яким виявився місцевий житель області, був затриманий під час безпосереднього переправлення поза пунктами пропуску до Республіки Молдова двох осіб призовного віку з України. Ціна, яку визначив «ділок» за свої послуги – 4 тис. доларів США з кожного «мандрівника».

Під час оперативних заходів також були затримані ще два пособники злочинних дій – батько та брат переправника, які брали активну участь в підготовці до нелегальної подорожі та своїми діями сприяли вчиненню кримінального правопорушення.

Наразі всім затриманим фігурантам в рамках кримінального провадження за ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Стосовно організатора також складено протокол за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Заходи проводились під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

Досудове слідство триває.

Нагадуємо, що за будь-яке протиправне діяння неодмінно настає відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси