На Кіровоградщині урочисто перепоховали прикордонників, які загинули у 1941 році

НАЗАД
06 серпня 2017 12:08

У спекотний серпень 1941-го події у Зеленій Брамі історія назвала найтрагічнішою сторінкою перших місяців війни. Загибель двох армій отримала назву «Уманський котел», а саме урочище Зелена Брама (площею 10х10 кілометрів) Новоархангельського району на Кіро

У спекотний серпень 1941-го події у Зеленій Брамі історія назвала найтрагічнішою сторінкою перших місяців війни. Загибель двох армій отримала назву «Уманський котел», а саме урочище Зелена Брама (площею 10х10 кілометрів) Новоархангельського району на Кіровоградщині - стало епіцентром бойових дій.

5 серпня 2017 року відбулося перепоховання останків воїнів-прикордонників та бійців 6-ї та 12-ї  армії Південного фронту, які загинули у 1941 році у лісовому урочищі Зелена Брама. 

Священною даниною пам’яті усім загиблим став мітинг-реквієм. Урочисте перепоховання відбулося біля прикордонного меморіалу, де вже лежать у братських могилах понад 300 воїнів Зеленої Брами.

На заході була велика кількість присутніх та почесна варта Навчального центру, а біля меморіалу виставлені десятки стягів, прапорів та знамен в тому числі і ветеранських організацій.

Взяти участь у цих заходах та віддати шану полеглим у нерівному бою воїнам прибуло керівництво Кіровоградської облдержадміністрації, Новоархангельської райдержадміністрації, керівництво та персонал Навчального центру ім. Ігоря Момота, керівництво ветеранської організації Державної прикордонної служби, голови обласних ветеранських організацій, місцеві жителі та посивілі сини та доньки учасників тих бойових подій.

На завершення заходів відбулася панахида по душах убієнних, яку провели священнослужителі.

Захоронення останків воїнів відбулося під траурну мелодію військового оркестру Навчального центу Держприкордонслужби.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси