На Київщині вшанували пам’ять полеглого рік тому прикордонника Вадима Дисавенка

НАЗАД
06 сiчня 2024 09:00

Назавжди із нами в одному строю залишився прикордонник ОКПП «Київ» Вадим Дисавенко. Він був одним із тих, хто одразу після початку широкомасштабного вторгнення став на захист свого міста, своєї родини та країни.

Прикордонники ОКПП «Київ» вшанували пам’ять побратима та разом з рідними відвідали могилу Героя.

Вадим Дисавенко жив на Київщині. Закінчив професійно-технічне училище, мав розмірене цивільне життя. Тільки-но 24 лютого 2022 року пролунали перші вибухи від російських ракет, він не зміг просто сидіти вдома.

Спочатку записався в тероборону, а згодом вступив до лав прикордонників. Чоловік встиг побувати в Сумській області та на Донеччині, де постійно здригалася земля під ногами, а над головою літали ворожі снаряди. Попри це, Вадим завжди розповідав рідним, що у нього все добре.

Це заспокоювало родину, яка чекала захисника вдома, але серце мами сигналізувало про біду. 4 січня 2023 року вона написала сину смс з проханням відгукнутися, адже Вадим на декілька днів зник. Як виявилося пізніше, тоді ворог активізував обстріли на тій ділянці, де тримали оборону прикордонники. Повідомлення від матері Вадим так і не прочитав...

Вадим Дисавенко загинув 4 січня 2023 року від ворожого снаряду. Медик дістатися до чоловіка не міг близько 40 хвилин, через потужну інтенсивність обстрілів. Поховали захисника України у рідному селі на Київщині. Нині його племінниця мріє закінчити військовий навчальний заклад, повернутися на фронт та помститися за свого дядька російським загарбникам.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі, сержанта Вадима Дисавенка нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Схиляємо голову в глибокій скорботі.

Світла пам’ять захиснику України!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси