На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з незаконного переправлення іноземців та їх легалізації на території України

НАЗАД
17 квiтня 2024 12:00

Незаконну схему переправлення через кордон іноземців викрили співробітники оперативного підрозділу Держприкордонслужби України.

За їх матеріалами разом зі слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Київській області, за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури проводилося досудове розслідування.

У результаті проведених заходів прикордонники встановили групу осіб, які сприяли незаконному потраплянню іноземців на територію України. Вони систематично займалися оформленням неправдивих документів про працевлаштування іноземців для отримання ними довгострокових віз та подальшої їх легалізації на території України шляхом отримання посвідок на проживання.

Організатор групи залучив до цієї схеми низку осіб між якими були чітко розподілені обов’язки на вчинення спільних протиправних дій.

Учасники групи шукали іноземців, яким необхідно було перетнути державний кордон України, та обіцяли міграційні послуги. З клієнтами обговорювалися детальні умови надання «послуг», вартість і порядок розрахунку. Далі вони організовували отримання фіктивного дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, в тому числі на фірмах створених організатором.

Правоохоронці провели низку обшуків у фігурантів справи, під час яких вилучили документацію, печатки та комп’ютерну техніку. Крім того, задокументовані епізоди з фіктивного працевлаштування іноземних громадян зі Східної Азії та Південної Америки.

За результатами проведених заходів п’ятьом особам оголошено підозри в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню організованою групою з корисливих мотивів, що передбачено ч.3 ст.332, ст.28 КК України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси