На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку полеглому прикордоннику Андрію Рокоману та вручили орден його рідним

НАЗАД
16 лютого 2024 14:57

У Вишнопільській гімназії села Вишнопіль, що на Хмельниччині, відкрили меморіальну дошку на честь полеглого випускника Національної академії Державної прикордонної служби України Андрія Рокомана.

Андрій родом з с. Вишнопіль, де й навчався у школі.

На церемонії відкриття були присутні батьки, дружина та донька захисника, побратими, рідні, друзі загиблого, представники місцевої громади та персонал Національної академії Держприкордонслужби України.

За час служби в прикордонному відомстві капітан Андрій Рокоман зарекомендував себе грамотним, чесним і порядним офіцером, мав високий авторитет серед побратимів, неодноразово був нагороджений відомчими та державними нагородами.

Капітан Андрій Рокоман – офіцер Житомирського прикордонного загону, 22 квітня 2023 року в складі підрозділу вибув на східний кордон, в зону ведення бойових дій в районі населеного пункту Ковалівка Луганської області. Захищаючи незалежність та суверенітет України, Андрій Рокоман проявив себе як мужній та героїчний прикордонник. 02 липня 2023 року, під час виходу на рубіж для здійснення штурмових дій, група, яку очолював Андрій, потрапила під щільний вогонь ворога. Противник здійснив мінометний обстріл та обстріл з танка позицій прикордонників. На жаль, цей бій виявився для Андрія Рокомана останнім...

За особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України капітана Андрія Рокомана було відзначено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Під час церемонії заступник ректора Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького полковник Павло Лисак вручив орден «За мужність» III ступеня батькам полеглого Героя.

Вічна пам'ять та вічна слава українському Воїнові – Рокоману Андрію Васильовичу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси