На Хмельниччині прикордонники відкрити пам’ятний знак «Чужого научаємось, і свого не цураємось» Великому Кобзареві

НАЗАД
13 жовтня 2016 12:45

Сьогодні, в переддень Покрови і Дня захисника України, прикордонники за сприяння благодійного фонду «Ми поруч!», в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відкрили пам’ятний знак «Чужого научаємось, і свого

Сьогодні, в переддень Покрови і Дня захисника України, прикордонники за сприяння благодійного фонду «Ми поруч!», в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відкрили пам’ятний знак «Чужого научаємось, і свого не цураємось» Великому Кобзареві.

Під час урочистих заходів виступив із словом ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук та зазначив: «Поезія Тараса Григоровича Шевченка сьогодні особливо актуальна. Між рабством і боротьбою Шевченко незмінно обирає боротьбу – як у власному житті, так і в суспільному ідеалі. Цей пам’ятний знак буде нагадувати нам про важливість боротьби і прагнення до перемоги, про необхідність здобуття майбутніми офіцерами-прикордонниками ґрунтовної освіти, ознайомлення з набутками світової та вітчизняної військової справи, науки і культури».

Освятив пам’ятний знак Високопреосвященніший Антоній, Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Української православної церкви.

Також, з відкриттям пам’ятного знаку Великому Кобзареві у Національній академії було започатковано нову традицію – вручення почесних сертифікатів найкращим представникам єдиного в Україні прикордонного вишу, імена яких заноситимуться на «Дошку пошани». Адже такі люди роблять все можливе, щоб академія впевнено і плідно розвивалась, а в основу свого життя вони поклали наполегливість, відповідальність, сумлінну працю і відданість військовому обов’язку.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси