На Харківщині затримали 4 нелегалів, які прибули з Росії

НАЗАД
06 липня 2014 15:35

Прикордонники відділу «Тимофіївка» Харківського загону спільно зі співробітниками МВС, за попередньою інформацією співробітників СБУ, затримали групу незаконних мігрантів.  <

Прикордонники відділу «Тимофіївка» Харківського загону спільно зі співробітниками МВС, за попередньою інформацією співробітників СБУ, затримали групу незаконних мігрантів.  

Міжвідомча група зупинила мікроавтобус «Мерседес» української реєстрації для перевірки неподалік кордону. З’ясувалося, що громадянин України, який був за кермом авто, перевозив 3 громадян Афганістану - подружжя та дитину 2 років, та громадянку В’єтнаму. Крім них у мікроавтобусі їхали двоє громадяни України, які супроводжували групу.

З собою затримані афганці та в’єтнамка мали дійсні паспорти з контрольними відмітками про приліт на початку липня цього року в аеропорт «Шереметьєво» та білети на потяг «Москва – Бєлгород» із внесеними в них їхніми прізвищами. Враховуючи зазначене та діючи виключно в рамках міжнародного законодавства, яке передбачає передачу затриманих незаконних мігрантів до країни, з якої вони потрапили на територію України, прикордонники ініціювали прикордонно-представницьку зустріч з представниками прикордонного відомства РФ. Разом з тим, незважаючи на беззаперечні вищеперераховані докази (відмітки по прибуття в аеропорт, білети на потяг), пояснення самих затриманих та їхні сліди на контрольно-слідовій смузі – російські прикордонники відмовилися визнавати той факт, що група незаконних мігрантів потрапила в Україну з території Росії.

 Наразі стосовно водія складено протокол адміністративного правопорушення. Громадян України передано співробітникам СБУ для уточнення деталей правопорушення.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси