На Харківщині правоохоронці виявили прилад радіорозвідки, який намагалися вивезти до РФ

НАЗАД
19 сiчня 2016 11:55

Нещодавно в ході проведення спільних оперативних дій прикордонники Харківського загону спільно із співробітниками УСБУ в Харківській області та фіскальної

Нещодавно в ході проведення спільних оперативних дій прикордонники Харківського загону спільно із співробітниками УСБУ в Харківській області та фіскальної служби запобігли незаконному переміщенню через кордон товарів подвійного використання.

Так, під час здійснення перевірочних заходів у залізничному пункті контролю «Харків-пасажирський» поїзда «Харків-Москва» серед особистих речей однієї з пасажирок спільна оглядова група виявила великогабаритний пакунок. В ньому була загорнута штекерна антена-ретранслятор.

У результаті проведених оперативних заходів було з’ясовано, що дана антена є товаром подвійного призначення, адже вона налаштована для роботи на військових радіочастотах і може використовуватися для збору інформації, тобто радіорозвідки. Також встановлено, що прилад виготовлений на одному з підприємств Харківщини і призначався для військово-промислового комплексу Росії.

Крім того міжнародна передача таких товарів може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України, якого у пасажирки поїзда не було.

Наразі виявлений товар вилучено.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси