На Харківщині засуджено виявленого прикордонниками колаборанта

НАЗАД
17 листопада 2022 12:47

Київський районний суд м. Харкова визнав винним мешканця Харківщини у вчиненні злочину, пов’язаного з колабораційною діяльністю.

Влітку цього року, під час проведення контрдиверсійних заходів, в одному з деокупованих населених пунктів Харківщини, прикордонники виявили громадянина, який співпрацював з окупантами.

Дана особа під час окупації частини території Харківської області здійснювала збір даних в інтересах окупантів, сприяла в розміщенні та розквартируванні окупаційних військ, а також заперечувала агресію росії й закликала підтримувати дії армії рф.

Про виявлення колаборанта охоронці кордону повідомили компетентні правоохоронні органи. В процесі проведення досудового розслідування прикордонники спільно зі співробітниками СБУ, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури, було зібрано достатню доказову базу, на підставі якої особі було оголошено підозру та затримано.

Наразі Київський районний суд м. Харкова визнав колаборанта винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, визначивши іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси