На Харківщині відкрили Меморіальну дошку загиблому прикордоннику

НАЗАД
06 вересня 2019 15:55

Сьогодні в смт Ківшарівка, на території Куп’янської загальноосвітньої школи №11, відбулось відкриття меморіальної дошки колишньому учню навчального закладу, воїну-прикордоннику Максиму Закопайлу, який загинув у зоні АТО.

Пам'ять героя вшанували прикордонники, рідні та близькі полеглого, представники місцевих органів влади, військового комісаріату, учні і викладачі навчального закладу.

Молодший сержант Максим Закопайло загинув 16 липня 2014 року в районі н.п. Сизе, що у Луганській області. В той день прикордонний наряд, який виконував завдання з охорони та оборони державного кордону України, потрапив у засідку. Склад прикордонного наряду прийняв бій з бандитами, які вели інтенсивний вогонь зі снайперської та автоматичної стрілецької зброї. Під час вогневого протистояння молодший сержант Максим Закопайло та прапорщик Микола Постольний дістали поранення несумісні з життям.

Звертаючись до присутніх заступник начальника Харківського прикордонного загону – начальник відділу персоналу підполковник Олександр Павлик наголосив: «Ця меморіальна дошка символізує і скорботу, і гордість. Скорботу – за воїном-прикордонником, який героїчно загинув з честю виконавши свій конституційний обов’язок. Гордість – за те, що Максим справжній захисник Батьківщини, для якого доля рідної України стала понад усе».

Після зворушливих промов учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю героя-прикордонника Максима Закопайла та усіх, хто поклав своє життя за Україну, вшанувавши їх хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіальної дошки.

Пам'ять про загиблого героя завжди буде жити у наших серцях.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси