(ВІДЕО) На Харківщині співробітники Держприкордонслужби та ДФС перекрили канал незаконного переміщення через кордон товарів

НАЗАД
31 березня 2017 12:38

Під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативними співробітниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби викрито схему незаконного переміщення товарів народного споживання, а також валютних цінностей через державний кордон Укр

Під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативними співробітниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби   викрито схему незаконного переміщення товарів народного споживання, а також валютних цінностей через державний кордон України з ухиленням від сплати обов’язкових податків в особливо великих розмірах.

Організатором виявився громадянин Росії, житель м. Бєлгород, який у своїй протиправній діяльності використовував пособника - громадянина України 1982 року народження, жителя Харківщини.

В ході проведення подальших заходів було встановлено, що вказаними особами за допомогою Інтернету здійснювався пошук осіб, які потребують допомоги в переміщенні товарів з території України до Росії. Замовниками виступали власники інтернет-магазинів та підприємці. Після надходження відповідних замовлень вантаж за допомогою логістичних компаній доставлявся до міста Харків на ім’я одного з членів групи, в результаті чого накопичувався у складських приміщеннях з метою подальшого незаконного переміщення через державний кордон.

За результатами проведених заходів, учора спільною міжвідомчою групою у складі оперативників Східного регіонального управління ДПСУ та співробітників ГУ ДФС України в Харківській області, при спробі незаконного переміщення товарів народного споживання до Росії, перед пунктом пропуску «Гоптівка», було затримано 3 громадян України. За допомогою цих чоловіків організатори намагалися перемістити через кордон малими партіями товари народного споживання, уникаючи при цьому сплати податків. Паралельно правоохоронцями проведено обшуки в складських приміщеннях, які використовувались для організації протиправної діяльності та за адресами проживання пособників. За їх результатами, виявлено та вилучено грошові кошти, банківські картки, чорнові записи бухгалтерії, оргтехніку, гідравлічний прес для пакування товарів народного споживання. Також вилучено товари народного споживання на загальну суму близько 2,5 мільйонів гривень.

На даний час тривають подальші слідчі заходи.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси