На Дунаї прикордонники виявили порушення на судні, яке перебувало в режимі закритого кордону

НАЗАД
12 лютого 2015 11:26

Нещодавно прикордонники Ізмаїльського загону на річці Дунай зафіксували підхід моторного човна до судна «TEMIXRON-2» (прапор Молдова),

Нещодавно прикордонники Ізмаїльського загону на річці Дунай зафіксували підхід моторного човна до судна «TEMIXRON-2» (прапор Молдова), що перебуває в режимі закритого кордону. Попередньо було встановлено, що, начебто, чоловік, який керував човном передав продукти харчування. Проте капітан судна відмовився від проведення огляду судна. За даним фактом прикордонники поінформували правоохоронні органи та було заплановано провести поглиблений огляд судна.

У ході перевірки прикордонна оглядова група встановила, що у капітана та членів суднокоманди в наявності тільки паспортні документи та судова роль. Будь-які інші документи капітан пред’являти відмовився. В подальшому правоохоронці знайшли на судні пакет документів на судно за назвою «RON»,   порт прописки Занзібар. Зокрема було виявлено печатку, сертифікат реєстрації, сертифікат тоннажу, виготовлені наклейки на судно тощо. Дані документи могли б бути використані капітаном судна для незаконного залишення територіального моря України. Наразі документи вилучені, вони будуть передані правоохоронним органам. Також на капітана складено протокол про адміністративне правопорушення. Судно взято під охорону прикордонним нарядом, у тому числі залучено катери морської охорони. Інші обставини правопорушення з’ясовуються.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси