(ВІДЕО) На Донеччині знову затримали члена незаконного збройного формування

НАЗАД
25 червня 2020 16:47

У Маріуполі затримали 38-річного місцянина, який у 2014 році був активним учасником незаконних збройних формувань.

Затриманий зізнався, що весною 2014-го року він приєднався до бойовиків та, серед інших завдань, охороняв захоплену будівлю міськради. Каже, що після побаченого під час менш ніж одномісячного перебування в рядах терористів, змінив погляди та співпрацю з ними.

Побоюючись кримінальної відповідальності маріупольчанин не афішував чим займався, коли місто захоплювали проросійські бойовики. Однак про ці фрагменти його біографії дізналися оперативні співробітники Донецького прикордонного загону та Центрального відділу поліції міста. Правоохоронці затримали ексбойовика.

Сьогодні чоловіку оголошено підозру у скоєнні кримінального злочину за ч. 2 ст. 260 ККУ «Створення непередбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності». Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Варто нагадати, що днями на Донеччині, в районі КПВВ «Новотроїцьке» прикордонники затримали іншого бойовика, який ніс службу на лінії розмежування у складі розрахунку зенітної установки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси