На Донеччині відбувся футбольний матч між збірними ветеранів – зірок українського футболу та прикордонників – учасників АТО

НАЗАД
12 вересня 2015 18:03

До дня фізичної культури та спорту України та в рамках підтримки захисників державного рубежу відбувся товариський футбольний матч між персоналом Державної прикордонної служби, що проходить службу в зоні А

До дня фізичної культури та спорту України, який щорічно відзначається в Україні 12 вересня, та в рамках підтримки захисників державного рубежу відбувся товариський футбольний матч між персоналом Державної прикордонної служби, що проходить службу в зоні АТО та командою ветеранів – зірок Національної збірної України з футболу. 

Товариська гра відбулася на стадіоні «Західний» спортивного комплексу «Азовець» в Маріуполі.

Серед почесних гостей, які долучилися до заходу, був Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, Міський голова міста Маріуполь Юрій Хотлубей, Президент Федерації футболу України Андрій Павелко, представники міської влади та взаємодіючих органів.

Під час вітального слова очільник Держприкордонслужби Віктор Назаренко зазначив, що нинішнє свято спорту – яскраво демонструє єдність та почуття єдиної родини, яка вселяє надію на панування миру в нашій країні та побажав, щоб цей футбольний поєдинок став символом та початком мирного життя.

Головною метою заходу було не виявлення сильнішої команди, а моральна підтримка тих, хто перебуває в зоні АТО та приймає в ній безпосередню участь. Склад команди «зелених беретів» показав належний рівень підготовки та фізичної витримки на полі. Глядачі, серед яких було й багато юних вболівальників, з захопленням спостерігали за ходом гри. Бурхливі оплески, щирі посмішки та ареал підтримки – ті ключові моменти, які заповнили арену.

Завершився зірковий матч перемогою збірної прикордонників та масовим фотографуванням з командами й переможним кубком.

 «Для нас сьогоднішня гра є засобом своєрідної реабілітації. Коли часто перебуваєш в одній й тій самій атмосфері, в абсолютно різних ситуаціях, то хочеться змінити картинку й переключитися та згадати, як то було зовсім донедавна. Нинішній матч є в першу чергу символом миру та єдності», - розповів після гри один із учасників – військовослужбовець Олександр.

Ще до початку матчу Голова прикордонного відомства генерал-полковник Віктор Назаренко також відвідав управління Донецького прикордонного загону. Там він вручив особовому складу нагороди, зокрема 6 військовослужбовців отримали нагрудний знак «За мужність в охороні державного кордону». Він подякував особовому складу, який продовжує захищати незалежність і європейський вибір українського народу та щоденно демонструє мужність, стійкість і професіоналізм.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси