На державному кордоні проводяться заходи з посилення оглядової роботи

НАЗАД
22 сiчня 2014 12:00

Напередодні проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року у Російській Федерації на державному кордоні України посилюються заходи безпеки.Наразі в усіх пунктах пропуску зосереджується увага на оглядовій р

Напередодні проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року у Російській Федерації на державному кордоні України посилюються заходи безпеки.

Наразі в усіх пунктах пропуску зосереджується увага на оглядовій роботі. Зокрема це стосується виявлення осіб, які використовують підроблені документи чи намагаються переховуватися в конструктивних особливостях транспортних засобів, переміщення зброї, боєприпасів та засобів терору, спроби переміщення наркотичних речовин. Крім того на ділянках кордону посилюються заходи з підтримання прикордонного режиму та режиму державного кордону, в тому числі власниками маломірних плавзасобів в Азовському морі та в Керченській протоці тощо.

Для прикладу, вчора в міжнародному пункті пропуску «Вилок», що на Закарпатті в автомобілі «Мерседес», яким керував громадянин Угорщини, було виявлено 174 набої до мисливської зброї. На транспортний засіб спрацювала службова собака по пошуку зброї, а сам водій дуже хвилювався, саме тому його автівку вирішили оглянути ретельніше. Знайдені боєприпаси були виробництва Італії, Фінляндії та Австрії. Дозвільних документів для переміщення набоїв у чоловіка не знайшлося.

Крім того на кордоні з Росією та Молдовою прикордонники спинили двох громадян Молдови. Перший з них на ділянці Сумського загону намагався перетнути кордон оминаючи пункти пропуску, а інший - у Вінницькій області на паспортний контроль надав чужий документ.

Під час Олімпіади прикордонники очікують значного збільшення пасажиро-транспортного потоку, адже значна частка як учасників, так і гостей спортивного свята прямуватиме до Росії через територію України. Тому прикордонники ретельно готуються до можливих спроб переміщення через держкордон засобів терору. Варто зазначити, що охоронці кордону вже мають практику роботи у посиленому режимі після проведення футбольного чемпіонату Європи 2012 року. Відмічається, що основне навантаження припаде на ділянку Східного, Азово-Чорноморського та частково Північного регіональних управлінь. Проте також передбачається проїзд гостей та учасників Олімпіади транзитом через південну та західну ділянку кордону. А ще очікується збільшення пасажирів у аеропортах.

Основні зусилля правоохоронців будуть зосереджені на якісному паспортному контролі та постійній готовності сил і засобів у разі загострення обстановки.  Спільно з іншими правоохоронними органами проводитиметься робота з виявлення осіб, причетних до терористичної діяльності. Пункти пропуску посилюватимуться персоналом і техзасобами. Додатково у повній готовності знаходитимуться мобільні підрозділи, катерний склад Морської охорони, застосовуватиметься літак «Даймонд» DA-42, цілодобово діятимуть ситуативні групи.

З початку лютого всі підрозділи Держприкордонслужби будуть переведені на посилений режим охорони державного рубежу. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси