На Чернігівщині та Одещині правоохоронці виявили насадження коноплі та снодійного маку

НАЗАД
13 липня 2016 09:51

Співробітники Державної прикордонної служби у взаємодії із представниками Національної поліції та прокуратури виявили приховані місця насаджень коноплі та снотворного маку. Інформацію про протиправну діяльність здобули військовослужбовці оперативних підро

Співробітники Державної прикордонної служби у взаємодії із представниками Національної поліції та прокуратури виявили приховані місця насаджень коноплі та снотворного маку. Інформацію про протиправну діяльність здобули військовослужбовці оперативних підрозділів прикордонного відомства та у складі міжвідомчої групи учора її реалізовували в Чернігівській та Одеській областях. 

Так, у ході реалізації оперативної інформації спільна міжвідомча група у складі прикордонників Чернігівського загону,  представників прокуратури та поліції провела обшук у двох приватних помешканнях, що в районі н.п. Добрянка Ріпкинського району Чернігівської області. За результатами якого, правоохоронці виявили чотири мішки з висушеною речовиною зеленого кольору, 43 одиниці культивованих рослин снотворного маку та 70 одиниць рослин за зовнішніми ознаками схожу на коноплю. Проводяться слідчі дії, а виявлені кущі снодійного маку та коноплі вилучені для проведення експертизи.

Також учора прикордонники відділу «Ткаченково» Котовського загону спільно із співробітниками Національної поліції виявили плантацію, де незаконно вирощували мак. З метою реалізації оперативних заходів співробітники Держприкордонслужби відразу організували взаємодію із співробітниками поліції. Як результат, на Одещині правоохоронці виявили незаконні посіви маку, загальною кількістю понад 200 кущів. За даним фактом відкрито кримінальні провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Виявлений мак вилучено та встановленим порядком передано компетентним органам.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси