На Черкащині відкрили пам'ятний знак воїнам АТО

НАЗАД
15 травня 2015 17:11

Учора в м. Черкаси відбулися урочисті заходи з встановлення у Соборному сквері  пам'ятного знака для 20-ти черкащан – воїнам АТ

Учора в м. Черкаси відбулися урочисті заходи з встановлення у Соборному сквері  пам'ятного знака для 20-ти черкащан – воїнам АТО, які загинули під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції. На чотирьохметровому хресті розміщені фотографії та коротка біографія бійців Черкащини. Серед них увіковічені імена прикордонників, які проходили службу в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України: генерал-майор Момот І.Ф, майор Петрів І.О., майор Вінніченко В.П., майор Зайцев М.В., капітан Лифар С.І. та старшина Єпіфанов С.П., які ціною власного життя борони наші кордони та до останнього подиху були вірні присязі народу України.

-Змиритися з тим, що їх немає серед нас дуже складно. В пам'яті кожен з них для нас залишиться героєм, тим хто віддав найцінніше – своє життя. Я й досі не можу видалити з телефону номерів загиблих друзів, - говорить Сергій Лугер, учасник АТО.

Згадати та пом'янути героїв прийшли сотні людей: родичі загиблих, керівники області та міста, ветерани, бойові побратими, прості черкащани. Ініціатором встановлення пам’ятника став Станіслав Бойко, родич загиблого воїна, батька трьох дітей - Ігоря Бойка.

- Я хотів би, щоб усі матері, батьки, жінки приходили сюди, вшановували пам'ять, спілкувались один з одним, - ділиться Станіслав Бойко. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси