На Черкащині розпочалася підготовка прикордонників мобільних підрозділів із залученням інструкторів центру «Патріот»

НАЗАД
23 вересня 2015 15:46

У Навчальному центрі Державної прикордонної служби України розпочалася підготовка прикордонників мобільних підрозділів за участі інструкторів центру підго

У Навчальному центрі Державної прикордонної служби України розпочалася підготовка прикордонників мобільних підрозділів за участі інструкторів центру підготовки «Патріот». Основна увага у ході занять приділятиметься відпрацюванню задач в умовах максимально наближених до бойових за стандартами НАТО, навчанню новітній тактиці дій проти порушників державного кордону та терористичних груп.

Представники центру підготовки «Патріот», який був створений в 2014 році, за цей проміжок часу вже встигли налагодити співпрацю з ЗСУ та МВС. Також вони проводили курси в зоні проведення АТО. З липня цього року досвідчені інструктори розпочали роботу по підготовці військовослужбовців мобільних підрозділів Держприкордонслужби України, зокрема провели курс занять з одним із підрозділів, що на Херсонщині. Всі інструктори, а їх нині нараховується близько 20, серед яких і міжнародні, мають багаторічний досвід служби в різних спецпідрозділах і розвідці, а також пройшли не один цикл навчання і зону антитерористичної операції на сході України.

Навчально-методичні збори, які зараз стартували в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України на Черкащині, триватимуть 5 тижнів та пройдуть у два етапи. На першому етапі залучатиметься весь особовий склад мобільних підрозділів та триватиме 3 тижні. До наступного етапу, так званий «Інструкторський», будуть задіяні лише військовослужбовці-інструктори, які готуватимуться протягом 2 тижнів та в подальшому передаватимуть досвід особовому складу в органах охорони державного кордону.

Заняття проводитимуться за стандартами провідних країн світу. До них цього разу залучили прикордонників та позаштатних інструкторів мобільних підрозділів прикордонного відомства, а також викладачів навчального закладу. Всього понад 60 охоронців кордону з різних регіонів України. Під час проведення курсу інструктори центру «Патріот» основну увагу звертають на командирську підготовку, індивідуальну медичну підготовку та передають бойовий досвід. При цьому у ході занять, які проходитимуть на польовій тренувальній базі, вони навчатимуть українських прикордонників ефективним прийомам, способам, технікам, тактикам і стратегіям ведення бойових дій в умовах сучасних збройних конфліктів і антитерористичних операцій. Під час викладання матеріалу інструктори пояснюють значення кожного виду тренувань, мотивуючи тим, що при виконанні завдань кожна хвилина дорога і може врятувати своє або життя товариша. Часу на підготовку не так вже й багато, тому прикордонники викладаються на максимум.

«За допомогою представників центру «Патріот» розпочато проект по підготовці інструкторів мобільних підрозділів. Основна увага під час підготовки звертається на вміння орієнтуватися та пересуватися на місцевості, збирати та передавати інформацію про противника, вести вогонь зі стрілецької зброї, надати першу медичну допомогу на полі бою та евакуювати пораненого, а також виконувати бойові завдання у складу групи», - зазначив у ході занять начальник управління професійної підготовки Адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-майор Артур Король.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси