На Черкащині відбулося відкриття пам’ятних знаків загиблим прикордонникам

НАЗАД
21 серпня 2021 11:04

Неподалік міста Городище відбулося урочисте відкриття пам’ятних знаків загиблим прикордонникам в зоні проведення ООС та в Афганістані.

У заходах взяли участь керівництво Адміністрації Держприкордонслужби, Головного центру підготовки особового складу ДПСУ, салютна група та почесна варта. Також були присутні рідні та друзі загиблих, керівники району та міста, ветерани-прикордонники, голови громадських організацій прикордонників області, ветерани Афганістану й ООС.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів усі присутні віддали шану загиблим на сході України та під час Афганської війни прикордонникам, також пролунав салют з декількох залпів.

«Подвиги воїнів-прикордонників, які загинули виконуючи інтернаціональний обов’язок в демократичній республіці Афганістан та сучасних героїв-прикордонників, які поклали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України, завжди будуть жити в пам’яті українців, наших серцях і прийдешніх поколіннях та надихати їх на мужність і відвагу у захисті своєї Батьківщини від ворога. Сучасні прикордонники, примножують славу попередніх поколінь. Понад 21 тисяча прикордонників взяли участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил та 8 років назад разом з ЗСУ та добровольцями зупинили ворога на сході України», - зазначив у промові   заступник директора Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби полковник Іван Васильчук.

Прикордонники завжди берегтимуть пам'ять про подвиги сьогодення та минулих поколінь, адже хто не знає свого минулого, той не зможе побудувати майбутнього.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси