На Черкащині пройшли заходи з нагоди освячення Хреста та заснування храму

НАЗАД
22 листопада 2021 09:18

Зведення храму надасть змогу персоналу навчального закладу, гостям та жителям селища Оршанець реалізувати своє конституційне право на свободу світогляду та віросповідання.

Учора до Головного центру завітав Голова синодального управління військового духовенства православної церкви України Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Головною метою візиту стало освячення Хреста та закладення пам’ятної капсули у фундамент храму, який буде збудований у селищі. Благословенна грамота закладається в капсулу і замуровується для нащадків у фундаментну частину майбутнього храму.

До закладання капсули долучились начальник Головного центру полковник Дмитро Коцеруба, керівництво Черкаської області та міста, представники ветеранських та волонтерських організацій. Храм святого Архистратига Божого Михаїла має стати священним місцем пам’яті про військовослужбовців Державної прикордонної служби України та всіх воїнів, що поклали своє життя за нашу свободу й суверенітет, а також місцем подяки тим, хто стоїть на сторожі незалежності України.

Під час заходу відбулося доведення наказу Голови Державної прикордонної служби України про присвоєння чергових військових звань (посмертно). Погони вручили членам сім’ї прапорщика Сергія Єпіфанова та старшого солдата Павла Лазаренка.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси