На Буковині контрабандисти планували переправити 10 нелегалів з Афганістану разом з партією сигарет

НАЗАД
08 листопада 2015 16:04

Сьогодні  вранці  під час проведення заходів по перевірки шляхів та місць накопичення незаконних мігрантів прикордонники відділу «Селятин» Чернівецького загону виявили

У Держприкордонслужбі триває операції «Кордон-2015» по виявленню незаконних мігрантів та протиправних дій на державному кордоні.

Сьогодні  вранці  під час проведення заходів по перевірки шляхів та місць накопичення незаконних мігрантів прикордонники відділу «Селятин» Чернівецького загону виявили 10 незаконних мігрантів.

Спочатку правоохоронці затримали в однойменному населеному пункті 2 вихідців з цієї країни. Згодом пошукова група у одній із будівель на околиці села Селятин виявила ще 5 жінок, 1 чоловіка та 2 дітей без документів, які повідомили, що прибули із Афганістану.   

Поряд з виявленими особами знаходилось 11 ящиків сигарет, які,скоріш за все, організатори планували перемістити через кордон разом з нелегальними мігрантами.

Останнім часом, у зв’язку з очікуваним погіршенням погодних умов, збільшилася кількість незаконних мігрантів, яких прикордонники виявляють на кордонах з країнами ЄС. Так, лише учора прикордонники виявили на різних ділянках кордону 16 незаконних мігрантів - вихідців з Афганістану, Бангладеш та Пакистану. Організатори таких каналів, не замислюючись над ризиком для людей, без докорів сумління направляють у важкодоступні місця кордону і жінок, і дітей.

У свою чергу Державна прикордонна служба звертається до жителів прикордонних районів, у разі появи поблизу населених пунктів незнайомців чи виявлення інших ознак руху організованих груп відразу повідомляти до найближчого підрозділу Держприкордонслужби або за телефоном «Гарячої лінії» (044) 527-63-63.   

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси