На Буковині за спробу порушення кордону затримали 16 осіб

НАЗАД
07 листопада 2022 13:39

Впродовж вихідних прикордонники Чернівецького загону затримали 16-х громадян України, які намагалися незаконно потрапити до Румунії й Молдови.

У суботу надвечір співробітники оперативних підрозділів Чернівецького загону, спільно з прикордонним нарядом відділення «Черепківці» на одному з контрольних постів зупинили для перевірки документів двох велосипедистів. Обидва чоловіки призовного віку виявились мешканцями Дніпропетровської області. Під час спілкування з охоронцями кордону громадяни стверджували, що подорожують у прикордонні з метою пошуку гарних краєвидів.

Згодом, завдяки випереджувальній інформації на ділянці цього ж підрозділу прикордонники виявили ще 3-х правопорушників. Жителів Чернівецької області затримали за 100 метрів від державного рубежу з Румунією.

Окрім цього, в період вихідних, охоронці кордону відділів «Селятин», «Мамалига» та «Кельменці» у восьми випадках затримали ще 11-х правопорушників, які в незаконний спосіб намагалися перетнути кордон та потрапити до Румунії й Молдови. Порушниками виявилися жителі Донецької, Тернопільської та Київської областей.

Загалом, впродовж останніх двох місяців, в рамках оперативно-профілактичних заходів «Рубіж-2022» за спробу незаконного перетину державного кордону було затримано 265 осіб, з яких 242 – громадяни України призовного віку.

Усіх правопорушників доставили до прикордонних підрозділів для притягнення до відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», а також направили повідомлення представникам Нацполіції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 336 ККУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси