На Буковині прикордонники викрили дві групи контрабандистів

НАЗАД
14 лютого 2022 13:50

На Буковині прикордонники з пострілами зупиняли правопорушників, які незаконно намагалися переправити тютюнову контрабанду через українсько-румунський кордон.

Минулої ночі, за 50 метрів від загороджувального паркану, прикордонники виявили групу пачкарів. Помітивши охоронців кордону, невідомі покидали пакунки з сигаретами та вдалися до втечі. Не зупинили «бізнес-туристів» і попереджувальні постріли прикордонного наряду. В результаті огляду прилеглої до кордону місцевості, група реагування відділу «Красноїльськ» виявила майже 12 тисяч пачок тютюну. Увесь підакцизний товар був без марок акцизного податку.

В іншому випадку, завдяки випереджувальній інформації співробітників оперативних підрозділів Чернівецького загону, тютюнових контрабандистів прикордонники виявили за 30 метрів від кордону на ділянці відділу «Селятин». Аби уникнути відповідальності, невідомі покинули свій товар та почали втікати. Вимогу охоронців кордону зупинитись правопорушники проігнорували, тому наряд був змушений здійснити попереджувальний постріл вгору, що також не зупинило правопорушників.   

Покинутий товар, майже 4 тисячі пачок сигарет, буде передано співробітникам Національної поліції.

Заходи щодо встановлення причетних осіб до протиправної діяльності тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси