На Буковині прикордонники спільно з рятувальниками провели практичне заняття із гасіння умовної пожежі

НАЗАД
21 квiтня 2023 14:46

Метою навчань було відпрацювання взаємодії пожежно-рятувальних та прикордонних підрозділів при гасінні умовної пожежі на території військового містечка.

За легендою занять у парку автомобільної техніки прикордонного загону загорівся службовий автомобіль та виникла загроза поширення полум’я на іншу припарковану техніку та службові приміщення.

Позаштатна пожежна команда співробітників прикордонного загону до прибуття вогнеборців провела евакуацію і за допомогою первинних засобів пожежогасіння намагалася ліквідувати займання.

Одразу після надходження сигналу про пожежу до місця події виїхав черговий караул пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Чернівецькій області. Вогнеборці миттєво приступили до виконання дій за призначенням: провели оперативне розгортання та розвідку осередку пожежі, приступили до гасіння умовної пожежі. Оперативний штаб пожежогасіння організував взаємодію всіх залучених підрозділів. Завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників та прикордонників умовне загоряння було швидко ліквідовано.

«Всім відомо, що пожежу легше попередити, ніж загасити. Тому кожному необхідно розуміти, що профілактика пожежі за допомогою вивчення правил протипожежної безпеки дуже важливий етап навчання персоналу», -зазначив начальник служби пожежної безпеки старший лейтенант Тарас Гайдей.

Користуючись нагодою, фахівці ДСНС також провели додаткові інструктажі з персоналом загону щодо порядку застосування вогнегасників різних типів для ліквідації пожежі на початковій стадії, а також довели заходи безпеки, яких необхідно дотримуватись у подібних ситуаціях.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси