На Буковині прикордонники активно протидіють контрабанді курива, якого вже вилучили на 5 мільйонів гривень

НАЗАД
13 липня 2016 15:46

Державна прикордонна служба України продовжує реалізовувати на всіх ділянках кордону комплекс заходів, який направлений на протидію незаконному переміщенню підакцизних товарів

Державна прикордонна служба України продовжує реалізовувати на всіх ділянках кордону комплекс заходів, який направлений на протидію незаконному переміщенню підакцизних товарів. В тому числі такі дії проводяться на Буковині на ділянці українсько-румунського кордону. Зокрема в межах Чернівецької області суттєво збільшено щільність охорони кордону, активізовано використання технічних засобів та посилено несуть службу мобільні прикордонні підрозділи.

Як результат системної роботи, яку впроваджує прикордонне відомство на Буковині, з початку року у більше 150 випадках припинено спроби незаконного переміщення через державний кордон понад 520 тисяч пачок сигарет, на суму більше 5 мільйонів гривень.

Такі дії охоронців державного кордону спонукають порушників вигадувати нові способи незаконного переміщення контрабанди до сусідніх країн, в тому числі і використовувати літальні апарати. Один із таких апаратів учора затримали правоохоронці під час підготовки його до злету. У результаті вдало організованих заходів спільна міжвідомча група у складі  співробітників СБУ, внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та представників ДФСУ  затримала пілота, який за допомогою мотодельтаплану планував порушити державний кордон та перемістити до Румунії 20 ящиків цигарок. Також було виявлено три позашляховики, за допомогою яких порушники організували доставку цигарок та літального апарату до місця злету.

Відмітимо, що лише за останні 3 тижні «зелені берети» запобігли кільком спробам порушників перемістити через державний кордон близько ста тисяч пачок сигарет на суму понад мільйона гривень. Зокрема, минулого тижня прикордонники Чернівецького загону затримали одну з найбільших партій контрабандних тютюнових виробів, яка направлялася в сусідню Румунію. 7 чоловіків – мешканців прикордонних районів,  у яких при собі не було жодних документів, намагалися перемістити на 4 підводах 115 ящиків сигарет. Та прикордонники, отримавши випереджувальну інформацію, влаштували горе-«бізнесменам» засідку. Відтак, товар було вилучено, а порушників – затримано. За попередніми підрахунками, сума контрафактного курива сягає майже півмільйона гривень. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси